Dark Shadows


Naziv filma: Dark Shadows

Sadrzaj: Dark Shadows” govori o tome kako 1752. godine Joshua i Naomi Collins, sa sinčićem Barnabas-om plove od Liverpula do Amerike u kojoj žele da započnu nov život. Ali, ni okean nije bio dovoljan da se pobjegne od misteriozne kletve koja progoni njihovu porodicu. Prošle su dvije decenije i Barnabas (Johnny Depp) ima svjet pod nogama, ili barem grad Collinsport, Maine. On je gospodar Collinwood posjeda, bogat je i moćan i pravi je ženskaroš, dok ne počini strašnu grešku kada slomi srce Angelique Bouchard (Eva Green). Vještica, u svakom smislu te reči, Angelique ga proklinje sudbinom gorom od smrti: pretvara ga u vampira i sahranjuje ga živog.

Dva vijeka kasnije, Barnabas se oslobađa iz groba i dospjeva u svijet 1972. godine koji se jako promjenio. Vraća se na Collinwood posjed i otkriva da je on postao ruševina. Ostali članovi njegove porodice  žive disfunkcionalnim životima, a svaki od njih i dalje nosi mraćne tajne.

  Uloge: Johnny Depp,Helena Bonham Carter,Jonny Lee Miller, Bella Heathcote, Chloe Moretz, Gulliver McGrath,Eva Green, Jackie Earle Haley,Michelle Pfeiffer.

Žanr: Triler-horor

Ocjena 8

Godina izlaska  2012

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s